Førre skole

Førre skole

Postadresse: Stakkestadvegen, 5563 Førresfjorden

Besøksadresse: , 5563

Telefon: 52 75 81 00

Kontaktperson: André Håland, 92066053, Andre.Haaland@tysver.kommune.no

Antall produksjoner: 3

  • Alle

Bronsealderen

Kulturarv, Trinn: 1-4
Bronsealdaren er ei nyutvikla formidling om bronsealdaren, ei tid som er rekna som ein fredeleg og kulturelt rik periode.Me har ikkje skriftlege kjelder frå denne tida, men det er likevel spor etter dei, og fleire av desse spora finn me i Rogaland.Produksjonen er utvikla av DKS Rogaland i samarbeid med forteljaren Marianne Sundal. Formidlinga er kome til ved å involvera barn direkte i utviklinga av denne. Dei vart invitert til å koma med sine innspel til historia som vert formidla, samstundes som det er kvalitetssikra historisk frå arkeologisk hald. 
På denne måten håpar me å få ein levande og engasjerande forestilling, der ungane kan både læra om bronsealderen og gjenkjenna ting frå eigne liv.Produksjonen er ennå under utvikling og det vil koma meir informasjon her etterkvart.

Hvalagapet

Film, Trinn: 5-7
Hvalagapet tar utgangspunkt i tolv år gamle Rikkes første møte med kjærligheten. Det er mange ting hun gjerne vil si til Dani når de møtes i skolegården etter skoletid. Hun vil fortelle at hun tenker på ham mer enn de andre guttene i klassen. Hun synes at han er søt, og at de kanskje kan bli mer enn bare venner? Det er rart hvordan ting blir; Hun sitter bakpå sykkelen, de leker i lyngen, og de prøver å finne ut hvor de har hverandre. Da Rikke endelig får sagt at hun liker ham kysser de - to ganger. Så er magien over for Rikke.Filmen handler om spennet i de store sterke følelsene som oppstår i denne situasjonen. Følelsene svinger fra en tilstand av forventing og forelskelse til en ny tilstand av ubehag og skuffelse.

Nina og sommarfuglfiskane

Musikk, Trinn: 1-7
Nina er Nina. Ho speler gitar og syng, og det er ho som skriv songane til bandet. Sommarfuglfiskane er Ivar og Dan, og dei speler trommer og bass. Sommarfuglfiskar kan vera like fargerike og ulike som sommarfuglar. Slik er det òg med dette bandet, som blandar saman musikk og taktartar frå land som USA, Kuba, Kongo – og Noreg.Alle tekstane er av Inger Hagerup, ein forfattar som skreiv dikt for både for vaksne og barn. Dikta for barn er fargerike, morosame og litt sprø. Dette er dikt me kan undra oss over. Kanskje er det ikkje alt me skal forstå?Nina og bassist Dan møtte kvarandre då dei studerte jazz i Trondheim. Her spelte dei og fann på ny musikk dagen lang. På denne turneen er Ivar med som trommeslagar. Han studerer musikk i Oslo.
Uttrykksform
Åpne filter