Tilbake
Liss-Anett Steinskog
Liss-Anett Steinskog

Hvalagapet

Hvalagapet tar utgangspunkt i tolv år gamle Rikkes første møte med kjærligheten. Det er mange ting hun gjerne vil si til Dani når de møtes i skolegården etter skoletid. Hun vil fortelle at hun tenker på ham mer enn de andre guttene i klassen. Hun synes at han er søt, og at de kanskje kan bli mer enn bare venner? Det er rart hvordan ting blir; Hun sitter bakpå sykkelen, de leker i lyngen, og de prøver å finne ut hvor de har hverandre. Da Rikke endelig får sagt at hun liker ham kysser de - to ganger. Så er magien over for Rikke.

Filmen handler om spennet i de store sterke følelsene som oppstår i denne situasjonen. Følelsene svinger fra en tilstand av forventing og forelskelse til en ny tilstand av ubehag og skuffelse.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rogaland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Liss-Anett Steinskog
  • Idé/opplegg: Formålet med formidlingen er å få barna til å reflektere rundt karakterenes valg, filmens virkemidler og tematikk.  Liss-Anett vil oppmuntre elevene til å stille spørsmål rundt ting de lurer på etter visning av film. Hvorfor blir Rikke så rar etter det andre kysset? Hvorfor lukker Dani henne inne i bunkersen? Er det greitt å ombestemme seg? Kunne de har gjort noe annerledes? Hvordan tror de det blir på skolen dager etter, og hvilke råd ville de gitt til en venn i en sånn situasjon? Spørsmål leveres til elevene, med mulighet for å sette dem i mindre grupper hvor de kan diskutere seg i mellom før man tar det i plenum.

Om kunstner / utøver / gruppe

Regissør og manusforfatter Liss-Anett Steinskog har sin regiutdannelse fra Nordland kunst og filmfagskole. Etter fullført skolegang har hun jobber på ulike filmsett i både kort og langfilmformat. «HVALAGAPET» er hennes første kortfilm rettet mot barn, med et ønske om å ta deres opplevelse på alvor. Filmen har allerede rukket å delta på flere filmfestivaler i inn og utland, «Berlinale» «Barnefilmfestivalen» og «Den norske kortfilmfestivalen» for å nevne noen.

Publikumskommentarer