Tilbake
Lars Opstad/Kulturtanken
Lars Opstad/Kulturtanken
Lars Opstad/Kulturtanken
Lars Opstad/Kulturtanken
Kulturtanken
Kulturtanken

Aleine med tankane

ALEINE MED TANKANE har berre éin utøvar – nemleg cellisten Frida Frederikke Waaler Wærvågen. Frida synest det er fint å sitja heilt, heilt aleine og spela for eit publikum. Ho kjem til å førebu seg veldig mykje, for ho veit at borna er flinke til å lytta medan ho speler. 

«Eg likar å prøva å sjå tankane til borna medan eg speler», seier Frida. Cellisten Frida trur at det er mogleg for publikum å kjenna att eit breitt kjensleregister, sjølv om samtalen er utan ord, og utan medspelarar - forutan dykk, elevane Frida møter.

Etter konserten blir Frida igjen ei lita stund for å høyra kva elevane tenkjer om konserten, og om det dei har sett og høyrt.

Lærerveiledning

Last ned:
Introduksjon frå elevvertar - Aleine med tankane

Her er introduksjonen elevvertane bruker til Aleine med tankane.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rogaland fylkeskommune
  • Produsent: Produsent i Rikskonsertene/Kulturtanken
    Hallgeir Frydenlund
    Mobil: 951 38 429
  • Idé/opplegg: Utøvaren og produsent i Rikskonsertane/Kulturtanken, Hallgeir Frydenlund.

Om kunstner / utøver / gruppe

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, cellist, starta å spela som 5-åring ved Horten kulturskule. Ho blei tatt opp som elev ved Barratt Due Musikkinstitutt i 1998, og hadde undervisning der i seks år med cellisten Åge Kvalbein. Ho fullførte sin bachelor på Noregs musikkhøgskule våren 2011 med professor Truls Mørk. Ho har studert med professor Frans Helmersson, og våren 2014 fullførte ho mastergradsutdanning etter to år ved Edsberg Slott, Kungliga Musikhögskolan i Stockhom. Ho har vunne ei rekkje prisar og stipend, både nasjonalt og internasjonalt. Ho har vore solist med ei rekkje orkester i inn- og utland. Frida har arbeidd som solocellist i Det Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans orkester i Stockholm. Ho er også cellist i det norske kammerorkesteret Ensemble Allegria (www.ensembleallegria.com). Celloen ho speler på er laga av Nicolas Lupot i 1823, og han er lånt ut av instrumentsamlinga Dextra Musica i Norge.

Publikumskommentarer

Det var en på alle måter god opplevelse å ha Frida Fredrikke Waaler Wærvågen på besøk på skolen. Hun holdt god kontakt med oss på forhånd, og var presis. Hun ble møtt av to kulturverter fra 5. klasse og gav dem straks en følelse av å være viktige. Hun inkluderte dem i opplegget sitt og gav dem oppgaver. Under konserten taklet hun forstyrrelser på en god måte, og gav oss en flott musikalsk opplevelse gjennom måten hun formidlet musikken og kommuniserte med elevene. Takk for en god konsert-opplevelse og et hyggelig besøk!Publisert av: Ingunn Moi (klasse - Førland) – 29.1.2020 14:42