Rogaland fylkeskommune
Postadresse: P.b. 130, 4001 Stavanger
Besøksadresse: Arkitekt Eckhoffs gate 1, 4001 Stavanger
Kontaktperson:
ABRAHAM I BIBELEN OG KORANEN
Produksjonsliste
Program

ABRAHAM I BIBELEN OG KORANEN

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

To forteljarar om religion og historie

Forteljinga om Abraham er kjelda til den felles jødiske, kristne og muslimske arva vår. Ho er full av dramatikk og sterke kjensler som sjalusi og lojalitet, opprør og underkasting, kall og ofring.

Dei to forteljarane, Mehda Zolfaqari og Alf Martin Lie, har bakgrunn frå muslimsk og kristen tradisjon, og dei trekkjer inn notid og eigne erfaringar i formidlinga. Saman utforskar dei ei av dei mest sentrale forteljingane som har bunde de tre verdsreligionane samen, men som samtidig har vore kjelde til splitting, konflikt og krig.

Etter formidlinga legg Mehda og Alf Martin opp til samtale med publikum. Samtalen vil dreia kring dagsaktuelle tema, som heilag krig, konflikt, forsoning, underkasting, kvinnesyn, idoldyrking og kor langt ein kan gå for å nå måla sine.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rogaland fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

MEHDA ZOLFAQARI er født i Iran, har vokst oppi en av Oslos mest multikulturelle bydeler og studert i Australia. Hun har jobbet i NRK, blant annet i barneradioen og i Kulturnytt. Som forteller har hun bl.a. opptrådt i Berlin, hamburg, Libanon, på Slottskapellet og for DKS. Siden religiøse tekster som oftest har blitt tolket av menn, har Mehda vært opptatt av å ta på seg kvinnelige briller, og se på fortellingene fra et feministisk perspektiv. Og der religion har vært kilden til splittelser og strid, har Mehda brukt fortellinger fra Koranen i dialog- og forsoningsabeid. Hun var initiativtaker til prosjektet Dialogtreff mellom unge jøder, kristne og muslimer i Oslo; et prosjekt som ble satt i gang etter terrorangrepet 22. juli 2011.

ALF MARTIN LIE er forteller og medlem i Fortellerhuset. Han har erfaring som lærer og skolebibliotekar, og utdanningsbakgrunn innen teologi, historie og pedagogikk i tillegg til muntlig fortelling. Alf Martin elsker det lyttende rommet rundt en fortelling. Han liker det lekne, det poetiske, det kraftfulle og det stille i fortellerkunsten. Inspirasjonen henter han fra skogens stier og byens gater. Historiene finner han i den muntlige fortellertradisjonen, i hellige skrifter og i hverdagens liv. Han er opptatt av å integrere den muntlige fortellingen i undervisning, og har sett hvor stort potensiale for motivasjon, læring og kreativitet som ligger i dette. Han forteller historier på skoler, i kirker, ved bibliotek, retreater, seminarer og rundt leirbålet.


Medvirkende

  • Mehda Zolfaqari (Formidler)
  • Alf Martin Lie (Formidler)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Alf martin.jpg
Foto: Barb Lamprecht Wang
Alf martin.jpg
Foto: Barb Lamprecht Wang
Scenekunst
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Elin Hetland: elin.hetland@rogfk.no
Programlengde
40 min
Maks publikumsantall
90
Oppriggingstid
20 min.
Nedriggingstid
10 min.
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Rogaland fylkeskommune
Medvirkende
  • Mehda Zolfaqari (Formidler)
  • Alf Martin Lie (Formidler)